Au pair in Sydney

Week 14

Dag lieve mensen! Zondag avond, dus weer tijd voor een nieuwe blog!!! Joe

Maandag ochtend ben ik met Elenora naar Chatswood geweest. Tijdens de twee weken vakantie was zij vrij dus is ze wezen reizen naar Brisbane. Ze heeft me alle mooie verhalen verteld en de foto's laten zien. Geweldig!

Verder was er op maandag een best ernstig ongeluk in Chatswood gebeurt. Sochtends was er een dode vrouw in een steegje gevonden. Later bleek dat zij van een dak af was gevallen of geduwd. Even na de ontdekking zat er een man 12 uur lang op een dak, te dreigen dat hij zal gaan springen. Dit bleek later haar vriend ofzo te zijn. Een beetje een raar verhaal, maar er was dus veel politie in Chatswood maandag.

Dinsdag ging ik weer lekker naar Chatswood. Deze keer met Ellen, Rachelle en Marli. We hebben hier geluncht en wat rond gelopen. Marli was namelijk voor het eerst in Chatswood.
Hierna zijn Rachelle en ik bij Ellen in de auto gestapt en hebben we nog even getourd.

Woensdag tot en met donderdag was ik helemaal alleen met de kids. De vader zit in Amerika en de moeder moest voor haar werk naar de Gold Coast. Het was erg gezellig met de kids maar ook wel zwaar. Woensdag middag heb ik wat klusjes gedaan zoals naar het post kantoor etc.

Donderdag ben ik met Ellen naar het Greyhound kantoor geweest. Hier hebben we beide onze reis geboekt! Spannend! Nu nog even sparen en dan kan ik volgend jaar lekker langs de oost kust reizen.

Vrijdag avond was het natuurlijk weer eens tijd voor een drankje. Samen met Rachelle en Ellen ben ik naar de stad gegaan. Hier kwam Maud er ook bij. Vervolgens met de trein naar Bondi Beach waar Dorette woont. Dana was hier ook al. We hebben wat drankjes gedronken bij dop en toen naar de stad geweest. Eerst op naar de Ierse pub, waar je halve liters heineken hebt voor 7 dollar, Joe. Daarna door naar de Scary Canary waar weer veelste veel leuke dingen gebeurde.

Zaterdag ochtend was het tijd om even uit te slapen. Smiddags hebben Ellen, Dana en ik bij Vapiano geluncht. Eigenlijk was iedereen zo moe dus we zijn daarna net een weer naar huis gegaan. Savonds heb ik nog een paar uur gebabysit en toen lekker geslapen.

Zondag ben ik samen met Ellen, Maud, Dana en Dorette naar de Tim Tam Factory geweest! Also known as de hemel. We hebben gezien hoe de bekende Australische koekjes gemaakt worden, maar nog belangrijker, we kregen een goed gevulde goody bag mee. Toen we hier klaar waren zijn we naar de stad gegaan om spare ribs te eten, en daarna weer allemaal op naar huis! Van uit Roseville station moet ik nog een half uur naar huis lopen, en Ellen een kwartier maar dan de andere kant op. Meestal bellen we dan, maar vandaag hebben we een nieuw leuk spel bedacht. Ellen zoekt de leuke kenteken platen op en dan kijk ik of ik ze ook zie. Klinkt echt verrot maarja je moet toch wat als je een half uur moet lopen.

Ik heb weer een leuk weekje achter de rug. Ik lig nu heerlijk in mijn bedje. Hoe is het daar bij jullie?

Tot volgende week! Xx

Week 13: Nog meer vrije dagen

Dag luitjes!

Hier weer een nieuw blogje voor jullie! Enjoy.

Maandag was een vrije dag, deze heb ik al beschreven in mijn vorige blog.

Dinsdag gingen de kids naar een dierenarts kamp. Ik heb ze naar een boerderij gebracht en weer opgehaald. Tussen de middag heb ik lekker gechillt. Wasje gedraaid en dat soort dingetjes.

Woensdag was ik weer vrij, wat een heerlijk leventje. Ik ben samen met Maud, Ellen, Dana en Dorette naar Vaucluse geweest. Hier hebben we een hike gedaan. Iedereen had de motivatie niet echt die dag dus we hebben veel tussen stopjes gemaakt en van het mooie uitzicht genoten. Je kon van af hier namelijk heel mooi de skyline van de stad zien.

Donderdag had ik de kids de hele dag bij me. We begonnen de ochtend even met een filmpje. Daarna zijn we Lindfield in geweest. Even boodschapjes en dat soort dingen gedaan. Hierma vertrokken we naar de Dutch Shop in Smithfield! Geweldig! We hebben veel nederlandse inkopen gedaan zoals: frikandellen, poffertjes, stroopwafels, mergepijpjes en nog veeeel meer. Ze hadden ook een cafe dus hier hebben we poffertjes en een frikandel speciaal gegeten. Hierna zijn we naar het park geweest om daar te gaan spelen en savonds heb ik frikandellen voor iedereen gebakken. Ik had hier wat oven patat en een salade bij gemaakt en ze vonden het heerlijk! Toen ik ze vertelde waar de nederlandse frikandellen van gemaakt zijn waren ze wat minder enthousiast. Hier verkochten ze alleen kip frikandellen.

Vrijdag ben ik smiddags met Claire, een nieuwe nederlandse au pair hier, Chatswood in geweest! Het was erg gezellig en Ellen kwam ook nog even aankakken. Hierna zijn Ellen en ik naar huis gelopen, van Chatswood naar Lindfield.
Veels te ver, doe ik nooit meer.

Toen ik eindelijk thuis was, ging ik baby sitten op het jongetje. We hebben lekker fish and chips gegeten en daarna een film gekeken. Hij was heeeel erg lief, en zei tegen mij dat ik de beste au pair ooit was. Smelt. Erg schattig, ook al weet ik dat hij hier anders over gaat denken wanneer ik hem weer naar school breng volgende week, hahaha. Toen iedereen weer thuis was, en ik dus vrij was, ben ik de stad in geweest. Samen met Rachelle, een nieuwe Nederlandse au pair uit mijn straat, zijn we naar Roseville gegaan. Hier kwam Ellen ook en toen zijn we de stad in gegaan. Hier zijn we naar een pub geweest waar Marli (weer een nieuwe nederlandse au pair) en Claire ook waren. Hier lekker goedkoop Heineken gedronken en toen naar de StarBar geweest. Love it!

Om half 3 snachts lag ik weer in mijn bedje.

De volgende dag zijn we met de familie naar het meisje haar theatervoorstelling geweest. Zo schattig! Daarna kwam de hele familie bij ons thuis om te eten en mijn host dad zijn verjaardag te vieren. Hij is dinsdag jarig maar is van af zondag twee weken in Amerika voor werk.
We hadden sushi besteld en kleine hapjes gemaakt. Toen iedereen weer weg was hebben we met het gezin een film gekeken en toen ging ik lekker vroeg op bed.

Zondag ochtend heb ik even tot 12 uur smiddags opgepast. We mochten de hele ochtend films kijken dus dit was geen zware ochtend. Smiddags ben ik met Maud, Ellen, Dana en Dorette naar Hyde park geweest. Hier hebben we heerlijk gepicknickt. Savonds heb ik thuis gegeten met mijn host mum en de kids. Daarna even met wat mensen geskyped en zo lekker slapen!

Morgen begint school weer dus dan mogen we weer lekker vroeg op. Joeeee.

Ik spreek jullie volgende week! Doeeeeeg, kusjessss, knuffels. Ps. Ondertussen ben ik alweer op 1/4 ! Wooooow

Week 12: Lang weekend!

Dag lieve vrienden! Deze week is weer zo snel voorbij gevlogen, pfoe. Ik moest even nadenken welke week dit ook al weer was. Ik had deze week een lang weekend, dus erg veel gedaan. Het weer is hier ook geweldig. Ik heb al de hele week een korte broek aan en ben al aardig verkleurd. Hoe is het weer daar in het koude kikker landje?

Maandag waren beide kiddos vrij. We zijn naar de bieb geweest en daarna naar de bioscoop. We hebben de film captain underpants gezien, die ze helemaal geweldig vonden. Verder nog wat spelletjes gespeeld en gekookt tot dat de ouders terug kwamen.

Van dinsdag tot en met donderdag zijn ze naar workshops op de universiteit geweest. Dit is vlakbij Bondi, en hier heb ik ze elke dag heen gereden en weer van opgehaald. Het jongetje deed een workshop over het bouwen van computer games en het meisje over harry potter en hoe je boeken schrijft. Dit vonden ze beide erg tof en op donderdag ben ik naar de diploma uitreiking geweest.

Op vrijdag was ik vrij! Ik ben smiddags met Ellen naar de stad geweest. Hier hebben we een te uitgebreide lunch gehad, en daarna zijn we door gerolt naar Maud. Daar hebben we gechillt en boodschappen voor de avond gedaan. Savonds gingen we namelijk stappen in Manly met Dana en Dorette. We hebben wat wijntjes en wanna be Malibu gedronken en zijn toen met de trein en ferry naar Manly gegaan.

De club in Manly viel een beetje tegen, maar met de meiden was het erg gezellig. We gingen rond 3 uur weer naar huis, maar omdat wij een verkeerd busje hadden gepakt waren wij pas weer om half 6 sochtends bij maud, waar wij met zijn allen sliepen. ( normaal zou dit iets meer dan een uur zijn maar wij deden even een danaatje )

De volgende dag hebben wij dan ook niet heel veel gedaan. Nadat we besloten hadden om nog een nachtje bij Maud te gaan slapen is iedereen naar huis gegaan om wat kleren enzo te halen.
Savonds hebben we in de stad gegeten en daarna thuis een film gekeken. We hebben de film maar wat eerder gestopt want iedereen was zo moe dat we om 9 uur al in slaap vielen! En dat was maar goed ook want op zondag morgen stonden wij om 06.45 alweer op! Om 07.30 pakten wij namelijk de trein naar Otford, waar wij begonnen aan een hike naar de figure 8 pools. Het was een prachtige hike met veel klimmen en een super mooi uitzicht over de zee. We zijn door palm gebieden en bossen geklommen en kwamen uit eindelijk op het strand uit. We zijn niet naar de figure 8 pools geweest maar hebben ze van een afstandje gezien. Het water was te wild dus wij durfden daar niet heen te klimmen.
Toen we uiteindelijk weer in Otford waren, besloten we naar Wollongong te gaan. Dit is een stadje +- 80 km van Sydney vandaan. We hebben lekker rond gelopen en toen bij een burger tentje gegeten. Helaas waren alle winkels al dicht maar het zag er zo leuk uit dat we besloten hebben hier een weekendje door te gaan brengen volgende maand! Vervolgens weer gezellig 2 uur in de trein naar ons eigen huisje.

Maandag ochtend was een vrije dag! Eerst lekker uitgeslapen! Of nouja, tot 8 uur, wat tegenwoordig uitslapen is voor mij. Smiddags ben ik met Maud de stad in gegaan, waar we de meest toeristische dingen ooit gedaan hebben. We hebben ook bij het hard rock cafe geluncht, echt super leuk!! Vervolgens kwam Dana ook naar de stad en hebben we lekker bij Vapiano gegeten. We hebben deze dag ongeveer 10 andere nederlanders ontmoet, zo grappig! Dan liepen we op straat en hoorden we oppeens nederlands. Dat is toch wel even raar hoor! De meeste nederlanders die ik hier random op straat tegen kom zijn zo aardig! Altijd even vragen wat je hier doet, hoe het gaat en wat de reis plannen zijn. Erg leuk.

Verder is de tijd hier ook een uurtje naar voren gegaan dit weekend, zomer tijd joehoeee. Het tijdsverschil is nu dus 9 uur. Ik lig nu snot verkouden in bed en moet morgen weer werken, dus even op tijd naar bed!

Tot volgende week allemaal! Xxxxx

Week 11

Good day maties!

Deze week begon de vakantie van het jongentje! Het meisje had nog een week school, dus dit leverde al de nodige discussies op.
Met het jongentje heb ik deze week dus veel leuke dingen gedaan.

Op maandag hebben we het meisje naar school gebracht. Daarna hebben we films gekeken en wat knutselwerkjes gedaan. Aan het einde van de dag hebben we het meisje weer opgehaald. Toen was het tijd voor huiswerk en muziek lessen.

Dinsdag ben ik met het jongentje naar de bioscoop geweest. We zijn naar The Emoji Movie geweest. De film zelf vond ik niet zo interessant maar de stoelen in de bioscoop waren zo chill! Je kon helemaal achterover liggen met je pootjes onhoog, even chillen dus!

Woensdag ben ik met Elenora naar The Art Gallery Of New South Wales geweest. Super mooi al die kunstwerken! Verder hebben we nog wat door de stad gelopen en daarna geluncht.

Donderdag zijn we naar een trampoline park geweest. Hier hebben ze dus allemaal trampolines, maar ook tegen de muren enzo. Verder waren er trampolines waar je van af kon springen zodat je in een grote bak met schuim viel. Super leuk dus! Na een uur waren we kapot dus zijn we naar huis gegaan. Even geluncht en toen nog lekker in het park gespeelt en naar de bieb geweest. Savonds gingen we met de familie uit eten bij een japans restaurant. We hebben hier zo veel sushi en andere dingen gegegten dat ik weer naar huis kon rollen. Voordat we naar huis rolden zijn we eerst nog door chinade town geweest. Echt geweldig, het lijkt alsof je in het echte china rond loopt. Je kan hier zo goedkoop eten! Echt een aanrader dus, hahaha. Het was een super gezellige avond maar wat was ik blij toen ik in bed lag.

Vrijdag ben ik met Lotte en Maud naar een speeltuin geweest. Helaas was het Lotte haar laatste dag in Sydney, op zaterdag gaat ze naar Brisbane :( We hebben hier even gechillt tot dat ik het meisje van school moest halen.
Savonds zijn we met de ferry naar Manly geweest. Hier hebben we cocktails gedronken met de dutchies om afscheid te nemen van Lot. Ik ga haar erg missen hier maar ze gaat een super coole reis maken door Aus!

Zaterdag was het dan zo ver. Samen met chickie Dana op naar de tattoo shop Bondi Ink..... Natuurlijk scheten wij hem 7 kleuren maar uiteindelijk viel het allemaal mee! Na anderhalf uur had ik twee tattoos en nog een half uur later had Dana ook haar tattoo! Trots op ons! Verder hebben we nog met Ellen en Maud in de stad gegeten en daarna op naar huis.

Zondag moest ik werken omdat mn host ouders in Melbourne waren. We zijn naar het park geweest en hebben films gekeken. Smiddags heb ik met het meisje chocolate chip cookies gebakken en savonds met het jongetje een lamb curry, Jummieeeeee.

Nou dit was mijn weekje! Ik zal weer wat foto's op facebook uploaden.
Deze week heeft het meisje ook twee weken vakantie dus we gaan veel leuke dingen doen.
Laat me weten hoe het daar bij jullie gaat!
Ik spreek jullie volgende week, doei schatjes!

Xxxx


PS. Ik ben al op 1/5 van mijn avontuur! Zo gek hoe snel het allemaal gaat hier

Week 10: Melbourne!

Dag schatjes! Hoe is het in het regen achtige Nederland? Hier weer een update uit Aus! 

Maandag ben ik even naar het National Park gewandeld. Hier heb ik lekker geluncht en wat rond gewandeld.

Dinsdag was een netflix dagje, even lekker luieren!

Woensdag was het 35 graden! Jeetje mineetje.
Ik ben met Rosa Ella en Elenora naar Macqurie geweest, hier hebben we in het park geluncht. Jammer genoeg was het zwembad in mijn tuin nog niet gefilterd, maar anders had ik zeker even gezwommen!

Donderdag middag heb ik mijn koffertje ingepakt, dit weekend zijn we namelijk naar Melbourne geweest! Eerst ben ik donderdag naar een concert van het jongentje geweest, samen met mijn host mum. Dit was erg gezellig, en hij deed het ook super goed!

Daarna hebben we op de terug weg maud opgehaald van het trein station. Ik heb thuis gedoucht en daarna hebben Maudje en ik nog even een film gekeken. We lagen om 9 uur in bed want we moesten om 03.15 opstaan!

Vrijdag ochtend, of nou ja nacht, ging de wekker om 03.15. Even wakker worden en omkleden en toen in de uber naar het treinstation. Hier hebben we Ellen ontmoet en zijn we met de bus en trein naar Mascot gegaan. Van af Mascot weer een ubertje gepakt naar het vliegveld en hier zagen we Demi, Esmee en Dana!

Toen we allemaal compleet waren zijn we naar de vertek hal gelopen. Ik mocht natuurlijk weer lekker door de random extra controles. Toen we hier voorbij waren konden we bijna meteen het vliegtuig in. Het was maar anderhalf uur vliegen, en in die tijd heb ik een powernapje op Ellen haar schoot gedaan, dus thanks Ellen.

Toen we geland waren konden we meteen weg omdat we alleen handbagage hadden. We zijn van Avalon met de bus naar het centrum gegaan, wat iets minder dan een uurtje was. Hierna zijn we naar onze air bnb gelopen die in het midden van het centrum was. We zaten op de 29e verdieping, hadden een prachtig uitzicht, een sauna, zwembad en jacuzzi, een Wii en het leukste: monopoly! Nadat we even waren bijgekomen in de jacuzzi, zijn we begonnen aan een stadswandeling. We zijn langs alle grote bezienswaardigheden gelopen en hebben daarna lekker geluncht. Aan het einde van de dag hebben we thuis gekookt, oftewel oven patat met kip. Hierna een leuke drank versie van monopoly gedaan en wat drankjes in de stad gedronken. Een super gezellige avond met de meiden gehad!

Zaterdag ochtend waren we rond 9 uur alweer op en hebben we ons klaargemaakt. We hadden eieren en yoghurt gehaald dus hebben thuis lekker ontbeten. Hierna zijn we de stad ingegaan om even te shoppen en vervolgens hebben we fietsen gehuurd! Jaja, toch even het Nederlandse in ons naar boven brengen.

Je hebt door de stad door verschillende punten waar je fietsen kan halen. Vlak bij ons huis zat eentje dus hier zijn we heen gegaan. Demi en ik hebben snel een rondje gefietst om wat helmpjes van andere fietsen te jatten en daarna konden we allemaal door. Je moet hier dus verplicht helmpjes dragen, en na zaterdag snap ik dat zeker. Je fietst hier op de auto wegen, waar autos 60km per uur mogen rijden. Best spannend dus, maar we leven nog!

We zijn met wat tussen stopjes naar St. Kilda gefietst. Hier hebben we op een strand paviljoen wat gedronken en daarna even door St. Kilda gewandeld. Hierna hebben we avond gegeten bij een pizzaria, en daarna naar de pier! De pier waar wij heen gingen stond bekend om het zien van pinguïns! Super leuk. We hebben dan ook aardig wat pinguïns gezien en onze lieve Maud heeft hier weer wat mooie shots van gemaakt. Toen we bijna dood vroren hebben we een ubertje naar huis genomen en hebben ons klaar gemaakt.

Nadat we weer even een paar flessen 4 dollar wijn hadden ingeslagen, konden we weer de leuke versie van monopoly spelen. Hierna zijn we naar de stad gegaan om te gaan stappen, en echt waar, dit was de beste nacht ooit. Leuke mensen ontmoet, onder andere een Groninger! Go Groningen!!! We lagen toen eindelijk rond half 5 weer in bed en zijn meteen gaan slapen!

Zondag ochtend even uitgeslapen, en meteen de jacuzzi ingesprongen om even bij te komen. We hebben in de stad ontbeten en hebben nog even geshopt. Hierna hebben we onze spullen gepakt  en hebben we het appartement verlaten. We zijn in een ubertje gesprongen en zijn naar Brighton Beach gegaan. Dit staat bekend om alle leuke gekleurde strand huisjes. Hier hebben we een milkshake gedronken en natuurlijk weer een photoshoot gehouden, en daarna was het tijd om in een ubertje naar het vliegveld te gaan! Natuurlijk mocht ik deze keer weer door de random extra controles. Blijkbaar zie ik er gevaarlijk uit.

Even een salade op het vliegveld gegeten om het te compenseren met alle wijn en junkfood. We vlogen om half 9 savonds weer terug en ik lag om half 12 weer in mijn bedje te slapen! Natuurlijk van central ook weer een ubertje naar huis genomen.

Feitjes:

Krokodillen kunnen hun tong niet uitsteken.

Uber is mijn beste vriend geworden dit weekend, beetje duur maar veel beter dan steeds op een bus te wachten en 17 keer over te stappen.

Het is in Melbourne zooooo veel kouder dan in  Sydney, het was 13 graden en we bevroren bijna!


Nou, ik heb dus een super leuke week gehad! Het is voor mij bijna bed tijd dus ik spreek jullie morgen! De foto's staan op facebook, enjoy!


Kusjesssss x


Week 9

Goedemiddag zonnestraaltjes!

Ik lig lekker weer in mijn bedje na een druk weekend! Wat hebben jullie deze week allemaal uitgespookt? Ik zal jullie weer even wat meer over mijn weekje vertellen.

Maandag en dinsdag heb ik weer 4 uurtjes tussen de middag bij mijn oppas adresje gewerkt. Lekker de hele dag met lego spelen en rond rennen in het park.

Woensdag ben ik samen met Rosa Ella en Elenora naar de Botanic Gardens in Sydney geweest. Deze tuinen liggen een paar meter naast het opera house en zijn prachtig! Er zijn verschillende kruiden tuinen en velden waar je heen kan. Wij besloten even lekker toeristisch te zijn en met een treintje er door heen te gaan rijden. Tijdens deze rit zag ik de grootste spin ooit, maar gelukkig reden we snel weg! Hierna hebben we lekker sushi gegeten als lunch en daarna weer op de trein gestapt. Nadat ik het jongentje had opgehaald zijn we naar de bieb gegaan en hebben we hier gelezen.

Donderdag en vrijdag ben ik thuis gebleven tussen de middag. Ik heb lekker in de tuin gezeten en zelf yoghurt gemaakt, jaja, dat kan blijkbaar. Donderdag middag heb ik met het jongetje in het national park achter mijn huis gespeeld. Vrijdag avond ben ik met Elenora en Elena naar het observatorium in Sydney geweest! Hier hebben we een 2,5 uur durende tour gedaan. Het hoogte punt was dat we door de telescoop Saturnus hebben gezien, super mooi!

Zaterdag ochtend ben ik al vroeg met Ellen in de trein gestapt. We zijn naar Wynyard gegaan waar we Dana, Isabel en Dorette ontmoette. We zijn met zijn allen in de bus gestapt en zijn in 1,5 uur naar Palm Beach gereden. Hier hebben we een wandeling gedaan naar het topje van een berg waar een vuurtoren op stond. Op het eind punt hebben we lekker in het zonnetje gezeten en geluncht. Na een tijdje zijn we weer terug gelopen en naar de bus halte gegaan. Vervolgens zijn we naar Dee Why gegaan om een ijsje te eten en daarna naar Chatswood. Hier hebben we even door het winkel centrum gelopen. Aan het einde van de dag zijn we naar de stad gegaan om bij Vapiano te gaan eten. Perongeluk iets te veel geld uitgegeven aan cocktails met de meiden, maar ja dat moet ook gebeuren he. Nog even een nacht wandelingetje gemaakt en toen weer op naar huis!

Zondag ochtend stapte ik weer met Ellen in de trein, deze keer naar Sydeny olympic park. We gingen namelijk naar het Colorfest! Bij het park ontmoette we Esmee, Maud, Lotte, Dana, Marleen en de jarige Demi! Het festival was redelijk klein, maar toch een leuke tijd gehad! Je kreeg bij het binnenkomen allemaal een zakje met kleur en tijdens de optredens werden er nog meer uitgedeeld! Als je de fotos op facebook ziet kan je zien dat we geen verf verspild hebben. Toen ik thuis kwam heb ik ook maar meteen het verf uit mijn haar en neus gewassen.
Daarna thuis een echte aussie bbq gehad en lekker met de fam gechilld. Nu na het drukke weekendje weer lekker in mijn nest dit blogje aan het schrijven!

Nog even een mededeling:

Verder zijn er ook veel bosbranden in en rond om Sydney. Dit komt omdat er in de winter amper regen is gevallen en de temperaturen erg hoog liggen. Sommige branden worden expres aangestoken door de brandweer om te zorgen dat wanneer er een echte grote brand komt het niet verder gaat dan het verbrande gedeelte. Helaas is er ook een bush fire in het park achter mijn huis, die niet is aangestoken door de brandweer. Ze zijn er hard mee bezig maar hij is al een paar dagen aan het branden!


Ik hoop dat het nog goed met iedereen gaat, spreek jullie snel op Skype! En veel succes op school he jongens!

Kusjes uit aus! Xxx

Week 8

Dag lieve mensjes, hier weer een nieuwe lange blog, want het was een drukke week. Ik typ dit lekker van uit mijn bedje want ik ben net weer thuis van een hele lange dag!

Maandag en dinsdag heb ik bij een andere familie gewerkt. Hier babysit ik een jongentje van 3 jaar oud. Ik werk hier een paar uurtjes en krijg 20 dollar per uur! Hiervan spaar ik voor mijn reis en de andere activiteiten zoals Melbourne. Dinsdag ben ik ook nog even naar de garage geweest om mijn lekke auto band te fixen, maar hierna ben ik ook weer gaan babysitten.

Woensdag ben ik met Eefje, een nieuw Nederlands meisje hier, naar de stad geweest! We hebben wat rond gelopen en geluncht. Hierna heb ik het jongentje opgehaald en zijn we lekker naar het park geweest. Hier hebben we rugby gespeeld, of ja, tegen een rugby bal aangetrapt. Toen we weer thuis waren heb ik nog wat leuke Australische slang tehoren gekregen. Zo betekent "Claggy on the waggy" dat je hond een vieze kont heeft.

Donderdag ben ik naar de public speaking competition van het meisje geweest. Ze had een speech geschreven over het topic "whats in the back of my garden". De wedstrijd begon met dat alle schoolmeisjes netjes de directeur van de school groeten. "Good morning miss.....".
Hierna zongen ze allemaal het australische volkslied en toen begonnen de speeches.
Ze heeft het super goed gedaan maar had helaas toch verloren. Balen natuurlijk maar ik was super trots op haar! Het is natuurlijk heel lastig om voor een groep van 200 mensen een speech te houden. Ze vond het zelf wel heeeel erg jammer en was ook heel verdrietig.

Helaas was dit niet al het slechte nieuws. Toen ik het jongentje van school haalde voelde hij zich super slecht. Ik heb mijn host mum gebeld om te vertellen wat er was en zij heeft de dokter gebeld. We moesten meteen naar de emergency post dus ik ben daar met hem heen gereden. Hier bleek dat hij een oorontsteking had en dat we antibiotica moesten halen. Toen we thuis waren heeft hij de hele tijd in bed liggen huilen van de pijn. Het enige wat ik kon doen was hem zijn medicijn geven, maar verder ook niks. Dit vond ik zelf niet heel prettig. Gelukkig kwam de moeder eerder thuis! Savonds voelde het jongentje zich weer een beetje beter. Hij kwam voordat hij ging slapen naar mij toe en zei "thank you for taking care of me today Joosje". Van dit soort momentjes smelt ik echt, hier doe je het toch voor!

Vrijdag kon ik uitslapen! Oh wat heerlijk. De reden was wat minder fijn: Het jongentje bleef ziek thuis. Het meisje ging samen met mijn host dad op haar school ontbijten, om vaderdag te vieren.
Nadat ik lekker had uitslapen ben ik met Elenora naar de art gallery geweest. De gallery viel een beetje tegen vonden wij dus daarom zijn we naar de botanic gardens gegaan. Hier hebben we rond gelopen en daarna was het weer tijd om te gaan! Op het station heb ik twee super grote donuts gekocht voor mijn kids, om ze even op te beuren na gisteren. Hier waren ze dan ook super blij mee!

Thuis dus lekker met de kids gechillt en daarna Maud van het station gehaald! Maud bleef bij mij eten en daarna hebben we een cadeautje voor Lotte gemaakt. Lotje is namelijk 24 geworden! Wat een granny he. Hierna hebben we wat wijntjes gedronken en zijn we met de trein naar de stad gegaan! Hier hebben we met de andere meiden afgesproken en zijn we naar de Scary Canary gegaan. Hier zijn we de hele avond gebleven. In Maud haar vlog staan nog wat leuke videos van deze avond. Snachts zijn we naar mijn huis gegaan en hier zijn we meteen gaan slapen.
Het voordeel aan het stappen in Sydney is dat het om 10 uur begint en om 2 uur stopt, zo heb je nog wat aan de dag erna!

Zaterdag ochtend lekker uitgeslapen en in de tuin ontbeten met een heerlijk broodje hagelslag. Smiddags zijn we met Dana, Dorette en Isabel naar Bondi beach gegaan. Hier hebben we lekker gechilld en daarna ben ik met Maud mee naar huis gegaan. Savonds hebben we heeeeerlijke frikandellen speciaal gegeten, ja echt! Maud was zo lief om een doosje voor mij te kopen bij de nederlandse winkel! Hierna een film gekeken en geslapen want op zondag hadden wij een drukke dag!

Zondag ochtend ging de wekker om 06.45. We hebben ons snel klaar gemaakt en zijn om half 8 in de trein gesprongen. We zijn naar Blacktown gerold en hier kwamen Lotte en Laura ons ophalen met de auto. We zijn naar de blue mountains gereden, scenic world in Katoomba. Hier hebben we een super mooie hike gedaan langs watervallen en de three sisters. We zijn ook met 2 gondels en een trein door de valley gegaan, wat echt schitterend was! Ook zijn we een regenwoud ingeweest, de natuur hier was zo fascinerend. Prachtige grote bomen met lianen en super grote watervallen!

Aan het einde van de dag werd het super koud en waren we moe dus zijn we naar huis gereden. Hier hebben we met zijn 4 nog bij een sushi train gereden en daarna lekker door naar mijn eigen huisje.

Ik lig nu eindelijk in bed en ben dood op! Dus ik ga zo lekker slapen.  

Verder nog super leuk nieuws! Pap en mam hebben hun vliegtickets gekocht! Ze komen met oud en nieuw langs! Ik kan niet wachten om ze al het mooie hier te laten zien, ik weet zeker dat ze het geweldig gaan vinden. Ik heb gelukkig nog geen heimwee maar ik mis pap, mam, Mees en Jesse toch wel. Gelukkig bestaat skype!

Ik ga nu lekker slapen dus ik spreek jullie volgende week! Doeeeeg xxx

Week 7

Gday Matessss! Week 7 hier!

Dinsdag ben ik samen met Elenora naar Chatswood geweest. Hier hebben we weer geluncht in het food court. Verder heb ik cadeautjes voor het meisje gekocht, ze is woensdag namelijk jarig. Wat knutsel spullen en een katten shirt, omdat ze obsessed is met katten. Savonds heb ik zelf ikea gehaktballetjes in mosterdsaus gemaakt, samen met rijst en gestoomde veggies.
( Roger en Corien, jullie zullen versteld staan van mijn kookkunsten wanneer ik terug ben)

Woensdag is het meisje 10 geworden! De moeder en ik hadden een high tea voorbereid met sandwiches en cakejes. Ze vond het geweldig! We hebben eerst de cadeautjes uitgepakt en daarna de high tea als avond eten gehad.

Donderdag had ik een 'job interview' met een moeder uit de buurt hier. Ze zocht een oppas voor maandag en dinsdag middag. Omdat ik elke dag vrij ben tussen 9 en 2 ongeveer, leek mij dit erg leuk en een goede manier om extra geld te verdienen. We hebben even gekletst en maandag is mijn proefdag!

Vrijdag ben ik met Elenora, Elena en Rosa Ella naar Chatswood geweest. Hier hebben we weer geluncht en in het zonnetje gezeten. Dit was erg gezellig! Toen ik weer thuis was heb ik de moeder op cirkele kwie afgezet, zij gaat namelijk dit weekend weg met een cruise. Savonds hebben we left overs gegeten, ik heb de gehaktballetjes van dinsdag weten te bemachtigen. En hierna lekker een movie night!

Zaterdag heb ik met Dorette, Isabel en Maud afgesproken. Dorette ken ik van Esmee en Yolin, zij loopt hier samen met Isabel een half jaar stage! Erg leuk! We hebben lekker bij de maccie gegeten en door de stad gewandeld. Savonds ben ik met Maud mee naar huis gegaan, wat nogal veel moeite koste aangezien er aan het spoor wordt gewerkt. Toen we eindelijk thuis waren hebben we sushi, wijn en ijs gehaald en een goede girls night gehad. Savonds ben ik weer naar huis gegaan omdat ik de volgende dag moest werken!

Zondag ben ik om 8 uur met het meisje naar TOM gegaan in Roseville. TOM staat voor Tournament Of Minds, hier deed zij met haar team aan mee. Ze hebben hier een presentatie gedaan over het combineren van 2 landen, Canada en Belgium hadden ze gekozen. Ze hebben in de presentatie verteld over hoe ze de problemen zouden oplossen, zoals valuta en communicatie etc. Ze deden het in de vorm van een toneelstuk en het was super leuk om te zien! Ze deed zo goed haar best, even een trots momentje!
Om 1 uur zijn we weer naar huis gegaan en hebben we stroopwafel cake gemaakt! Heeeeerlijk. Daarna lekker harry potter gekeken terwijl het jongetje samen met de vader naar een rugby game was. Toen ik vrij was heb ik nog even met mijn oudertjes en Mees geskyped en vanavond lekker chillen, whoeee.

Erg leuk weekje dit! Morgen dus mijn proefdag waar ik tussen de middag op een jongentje van 3 ga passen!
Verder hebben Maud, Demi, Dana, Esmee, Ellen en ik een weekendje Melbourne geboekt! We hebben een airbnb in het centrum geboekt en moeten nog even kijken wat we allemaal gaan doen. 

Oja verder is het nog leuk om het filmpje op mijn FB te kijken, over hoe je Australisch moet praten. Het grappige is dat het ook nog echt waar is hahaha.

Ik hoop dat alles nog op rolletjes verloopt in Nederland en ik spreek jullie snel! Xxx