Au pair in Sydney

Week 24&25

Hoi allemaal! Hier eenis blog van de eerste paar dagen reizen met mijn oudertjes!

Donderdag 21 December ben ik om 21.00 uur naar Brisbane gevlogen. We hadden wat vertraging opgelopen door het weer maar ik kwam rond 21.45 aan (Brisbane loopt een uur achter op Syd). Daarna ben ik snel naar een taxi gerend en heb ik die naar de camping genomen. Pap en mam stonden voor de camping te wachten dus ik sprong uit de taxi en heb ze lekker geknuffeld. We hebben gezellig bijgepraat en gingen toen in onze campervan slapen.

Vrijdag 22 December hebben we eerst op de camping ontbeten. Daarna zijn we met de bus naar de stad Brisbane geweest. Daar hebben we met een bootje rond gevaren. We hebben door de stad gelopen en zijn naar de Botanische tuinen gegaan. Toen het erg warm werd zijn we naar het Brisbane museum geweest. Daarna hebben we op de kerst markt wat gedronken en zijn we weer met de bus naar huis gegaan. Thuis hebben we lekker op de camping gegeten en nog even gechillt. We staan op een hele kleine camping waar lizzards en possums rond rennen.

Zaterdag 23 December zijn we sochtends naar Brisbane stad gegaan met de bus. We hebben de ferrie naar de story bridge gepakt. Daarna zijn we naar china town gelopen. Toen het erg warm werd hebben we weer de ferrie naar Southbank genomen. Hier heb je het stadsstrand. Rachelle was ook in Brisbane dus die kwam daar ook gezellig heen. We hebben even een dip in het water genomen en hebben toen over de kerst markt gelopen. Daarna moest Rachelle weer terug naar huis en heb ik met pap en mam nog wat gedronken. Savonds hebben we pasta salade gemaakt op de camping en daar nog even gechillt.

Zondag 24 December hebben we sochtends de camper weer ingepakt. Dit ging allemaal redelijk snel. Ik had besloten dat ik niet wou rijden omdat het zon lange bus is. Daarom ging pap lekker rijden vandaag. Lotte had mij als tip gegeven om naar Springbrook en Nimbin te gaan. We zijn eerst naar springbrook gereden en hebben hier een waterfall bezocht. Het was een erg smalle weg dus ik was blij dat ik niet reed. Daarna gingen we door naar Nimbin. Dit is een dorp waar Wiet legaal is. En dat zag je ook wel. Het was erg hippie achtig en leuk voor een tussen stop! Daarna zijn we door gereden naar Byron Bay.  We staan hier op een camping vlak bij het dorp en gaan hier kerst door brengen. We hebben gegeten op de camping en zijn daarna nog even naar het strand gelopen. 

Maandag 25 December was het eerste kerst dag. We hebben 10 km over het strand gelopen en af een toe lekker gezwommen. Toen ik samen met pap in de zee aan het zwemnen was schreeuwde hij in een keer "Haaien!!". We rende snel de zee uit en zagen inderdaad 3 vinnetjes in de zee rond zwemmen. Daarna zijn we een stuk verder gelopen en zijn we weer lekker gezwommen. 

Dinsdag 26 December hebben we fietsjes gehuurd. We zijn naar de stad gefietst en hebben toen een wandeling gemaakt naar het meest oostelijke puntje in Australië en naar het lighthouse. Onderweg zagen we nog een groep dolfijnen voorbij komen, dit was erg cool! Savonds hebben we weer op de camping gegeten.

Woensdag 27 December zijn we van Byron bay naar Port macquarie gereden. Sochtends hebben we de camper weer ingepakt en kreeg ik de schrik van mijn leven. De aller grootste spin ooit zat namelijk in de auto. Nadat pap deze had gekilld zijn we verder gegaan. Savonds hebben we gebbqt op de camping en zijn we nog even naar het strand geweest.

Donderdag 28 December zijn we sochtends naar het Koala hospital in Port Macquarie geweest. Voor de Groningers: dit is een soort van pieterburen maar dan dus met Koalas. De meesten konden na een behandeling weer terug de wildernis in maar er waren ook een paar die nooit meer terug konden. Deze waren bijvoorbeeld blind geworden. Nadat we bij het ziekenhuis waren geweest zijn we naar het strand gegaan. Savonds hebben we weer lekker op de camping van de bakplaat gegeten.

Vrijdag 29 December zijn we sochtends naar Sydney gereden. Voordat we naar onze airbnb zijn gegaan hebben we eerst een tussen stop gemaakt in de dutch shop. Hier hebben we een frikandel gegeten en wat cadeautjes gekocht voor mijn host family. Daarna zijn we naar de airbnb gereden en hebben we ons klaargemaakt. We zijn naar het station gelopen en hebben de trein naar mijn host fam gepakt. Bij mijn host fam hebben we gezellig met zijn allen van de barbie gegeten. Het was heel leuk om pap en mam te laten zien waar ik woon, en het was ook leuk dat ze mijn host fam leerde kennen.

Zaterdag 30 December hebben we sochtends de auto naar het Royal National Park gepakt. We zijn naar Bundeena gereden en zijn van af daar naar de wedding cake rocks gelopen. Het was ongeveer 35 graden in de volle zon dus we waren lekker aan het zweten. De hike was wel super mooi, langs de kust. Toen we bij de auto waren zijn we naar huis gereden om even te douchen. Daarna hebben we de trein naar de stad gepakt en heb ik pap en mam een tour door de stad gegeven. We zijn naar Hyde Park, de Botanic Gardens, Opera house, Harbour bridge en the rocks geweest. We hebben in de stad gegeten, zijn toen over de harbour bridge gelopen, en hebben daarna weer de trein naar huis gepakt.


Volgende week vertel ik weer verder! 

Groetjes van joosjeWeek 21,22,23 en een beetje 24

Dinsdag 28 November ben ik samen met Ellen naar het strand geweest. Hier hebben we even lekker in de zon gelegen op onze opblaasbare zitzakjes. Savonds hebben we samen met Rachelle gesport.

Woensdag 29 November heb ik tussen de middag lekker niks gedaan. Savonds was het weer tijd om met Rachelle en Ellen te sporten.

Donderdag 30 November was Ellen jarig! We hebben haar verjaardag gevierd door tussen de middag lekker te lunchen bij Flower Child in Chatswood. Hier hebben we French Toast gegeten, er staat op Facebook wel een foto :p
Het was vandaag bijna 30 graden en erg benauwd dus we zijn op tijd weer naar huis gegaan om even te chillen voor we weer moesten werken.

Vrijdag avond 1 December heb ik samen met de kids de kerstboom opgezet. We hebben alle werkjes er ingehangen en ondertussen kerst liedjes gezongen. Ik had ze ook beloofd dat we onze schoentjes mochten zetten en dat sinterklaas er wat in zou doen. We hadden tekeningen voor sinterklaas gemaakt en natuurlijk een worteltje en glaasje water klaar gezet. Nadat we hadden gezongen (we hadden een week lang geoefend) zijn de kids heel snel naar bed gegaan. Ze waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar wat zou gaan gebeuren. 

Zaterdag 2 December hoorde ik sochtends mijn deur open gaan. De kids wouden dat ik mijn cadeautje open zou maken. Sinterklaas had mij Australische TimTams gegeven met mijn naam er op! Zo leuk! De kids hadden wat snoepjes, een spelletje en gummetjes gekregen. Nadat we het hadden uitgepakt ging ik weer even in bed liggen, ze hadden me namelijk al om 7 uur uit bed gehaald. Smiddags heb ik sinterklaas met ongeveer 15 andere Nederlandse meiden gevierd. We hebben het dobbelspel gespeeld en iedereen kreeg twee cadeautjes. Het regende de hele dag helaas en omdat we geen inspiratie meer hadden om wat te doen zijn we maar lekker naar de Ikea gegaan. Ook heel leuk!

Zondag 3 December had ik met Dana in Spit afgesproken. Hier gingen wij onze hike starten. We zijn van Spit naar Manly gelopen, wat dik 10 km is. Het was bijna 28 graden dus we hadden het best zwaar maar het is ons gelukt! Het was een walk langs de kust, dus ook veel klimmen en klauteren. We waren ongeveer 3 uur onderweg en hebben daarna een welverdiend ijsje in Manly gegeten. Daarna zijn we weer naar huis gegaan.
Thuis heb ik weer lekker met pap en mam geskyped, en daarna met mijn host fam lekker van de barbie gegeten.

Dinsdag 5 December heb ik de hele dag gewerkt. Sochtends ben ik met het jongentje naar Chatswood geweest. Hij moest namelijk naar de kapper. Daarna hebben we de trein naar de stad gepakt. Hier hebben we gezellig een milkshake in een cafe gedronken en in het park gespeeld. We hadden een picknick mee genomen en hebben de hele tijd I spy with my little eye gespeeld. Daarna was het tijd om naar de school te gaan, het was namelijk presentatie dag. Dit is de laatste dag van school waar de headmaster een speech geeft en sommige jongens een award ontvangen. Het jongentje had een award gekregen voor wiskunde. Ik had hem op de school gedropt en daarna heb ik samen met mijn host ouders naar de presentatie gekeken. Ze begonnen met het volkslied te zingen, waarbij iedereen moest gaan staan. Het was erg indrukwekkend allemaal. Ik was om 8 uur vrij van werk omdat toen iedereen pas thuis kwam, dus ik ben meteen naar Rachelle en Ellen gelopen om weer te gaan sporten.

Woensdag 6 December ben ik tussen de middag weer met Ellen op pad geweest. We zijn naar  verschillende shopping malls geweest en hebben daarna in de ikea geluncht. Op onze weg naar huis zijn we nog even langs Maud gereden om afscheid te nemen. Ze was weer thuis na het reizen met haar moeder en ze vliegt vrijdag naar Nieuw Zeeland. Savonds ben ik samen met de kids en mijn host mum naar de Art Gallery geweest. Hier kwam Sinterklaas langs om ons gedag te zeggen en om wat pepernoten en ander lekkers uit te delen. Mijn kids vonden het allemaal een beetje raar maar het was erg gezellig.

Donderdag 7 December heb ik sochtends het meisje naar haar presentatie dag gebracht. Hier kon ik helaas niet kijken omdat ik de hele dag met het jongentje was. Ik ben met het jongentje naar een pick up point gereden omdat we een tas moesten ophalen. Dit was een hele road trip dus we waren wel even bezig. Verder hebben we veel origami en dot to dot gedaan, dat vindt hij erg leuk. Daarna zijn we samen met het meisje naar het park geweest. Het was erg lekker weer dus we hebben de stepjes mee genomen en lekker rond gereden. Hierna waren we ze moe dat we een kerst film hebben gekeken. Daarna lekker gekookt, gegeten en op bed.

Vrijdag 8 December was ik sochtends lekker vrij. Toch ging de wekker weer vroeg want ik ging samen met Elenora zeilen door de haven. We hebben een rondje door darling harbour gedaan en daarna zijn we naar de kant van Manly gevaren. Het was erg leuk en gezellig, we zaten met 8 andere mensen er op. Daarna heb ik de trein naar de stad gepakt. Hier kwamen mijn host mum en de kids ook. Mijn host mum had een lunch van haar werk dus ik zal op de kids passen. We hebben in de stad in de winkels gekeken en met lego gespeeld. Daarna hebben we lekker een milkshake gedronken, en daarna zijn we weer met mijn host mum in de trein gestapt. We zijn toen met de auto naar een park gereden en hier heb ik nog even met de kids gespeeld terwijl mijn host mum wat werk ging doen. 

Zaterdag 9 December begon de dag lekker rustig.  Smiddags heb ik met Ellen, Dana en Dorette gepicknickt in Hyde Park. We hebben lekker op onze lamzakken gelegen. Daarna hebben we de trein naar Bondi gepakt. Dana en Dorette gingen naar huis maar Ellen en ik gingen in Bondi bij de sushi train eten. Daarna zijn we naar het paviljoen gegaan. Hier ging het meisje namelijk een voorstelling geven en ik mocht iemand mee nemen. Het was echt super leuk en ze deed het ook heel goed! Het heet "The wolf has no teeth" en was geschreven voor angstige kinderen. Het verhaal ging over het verslaan van je angsten. 

Zondag 10 december ging de wekker om 7 uur. Ik ging namelijk samen met Ellen, Dana en Marrit (meisje die we op de ferry hebben leren kennen) naar de blue mountains. Onze eerste stop was de wentworth falls. Van af het trein station was het ongeveer 3 KM heen en ook weer 3KM terug. We kwamen dus bij een super mooie waterval uit die 100 M hoog is. Van af dat punt kon je door de heke afgrond heen kijken wat natuurlijk super mooi was. Toen we weer terug zijn gelopen hebben we de trein naar de Jellybean pools gepakt. Google maps gaf ons een hele gekke route aan en het lukte ons niet om uit te vogelen hoe we er nou moesten kwamen. Gelukkig kwamen we een jongen in een busje tegen die ook daar heen wou en konden we mee rijden, jeej! Toen we bij de pools aankwamen hebben we heerlijk een vervrissende duik genomen. Daarna zijn we naar het station gelopen en zijn we allemaal weer naar huis gegaan. Met Ellen heb ik in Chatswood nog even bij de sushi train gegeten en toen lekker naar huis gegaan. Thuis heb ik met pap, mam en oma geskyped.  Nog 11 dagen tot ik ze zie, yes!!!

Maandag 11 December had ik weer een hele dag met de kids. We begonnen met ontbijten en daarna heb ik wat schoongemaakt terwijl zij lekker aan het spelen waren. Vervolgens hebben we ons van top tot teen ingesmeerd met zonnebrand creme en zijn we naar Featherdale Wildlife park geweest. Dit was super tof! We hebben voer gekocht en daarna de kangaroos gevoerd. Het voelt zo raar als ze het van je hand aflikken. Toen het te warm werd zijn we naar huis gereden. Hier hebben we lekker geverfd en origami gedaan.

Dinsdag 12 December ben ik sochtends met de kids naar het park geweest. We hadden hier gespeeld en geluncht. Toen het warm werd zijb we naar de bieb gegaan om wat boekjes te lezen en daarna hebben we een ijsje gegeten. Vervolgens zijn we weer naar huis gereden en hebben we origami gedaan en geknutseld. Daarna moesten het meisje en ik ons klaar maken. We zouden namelijk naar het Australian Ballet gaan met mijn host mum! Ik had dit als kerst cadeautje gekregen, erg lief! Ik ben samen met het meisje in de trein gestapt en naar de stad gegaan, hier gingen we sushi eten met zijn allen. Daarna zijn we naar het theater gelopen. Dit was het mooiste theater dat ik ooit heb gezien! Het ballet speelde Alice in Wonderland en duurde bijna 3 uur lang. Het was super mooi en ik was dan ook erg blij met het cadeau! Daarna snel weer naar huis gegaan want het was super laat.

Woensdag 13 December ben ik samen met de kids naar de film Wonder geweest. Het was een erg mooie film en ik raad hem zeker aan! Daarna even wat boodschappen gedaan en toen de hele dag lekker spelletjes gespeeld en geknutseld. Vandaag hadden de kids wat moeite met luisteren dus ik was erg blij dat ik nu weekend heb! Joehoe 

Donderdag 14 December was ik dus vrij. Het zou deze dag heel erg warm worden dus ik ben sochtends met Ellen naar het strand gegaan. Toen het echt te warm werd buiten zijn we gaan lunchen en een ijsje gaan eten. We hebben lekker aan ons kleurtje gewerkt en zijn toen naar huis gegaan. De rest van de dag zat ik binnen omdat ik het te warm had. Savonds begon het te stormen en vloog het stroom en internet er uit. Na een half uur hadden we weer stroom maar het internet kan tot een week duren tot het terug komt.... daarom kan ik even een tijdje niet skypen jongens.

Vrijdag 15 December ben ik sochtends naar het powerhouse museum geweest, samen met Elenora. Er waren veel verschillende onderwerpen maar de voertuigen en het NASA gedeelte vond ik het meest interessant. Daarna zijn we naar Chatswood gegaan waar ik mijn laatste kerst cadeaus heb gekocht. Omdat ik volgende week donderdag weg ga vieren we woensdag al kerst. Ik heb ook afscheid genomen van Elenora, ik zie haar misschien nog met oud en nieuw maar anders pas weer volgend jaar wanneer ik terug kom. Toen ik thuis was heb ik de cadeautjes ingepakt, de auto gewassen en gegeten. Daarna ging ik naar Rachelle toe waar we lekker in de airco 2 films hebben gekeken.

Zaterdag 16 December ging het wekkertje weer lekker vroeg. Om 9 uur stond ik samen met Rachelle, Ellen, Claire en Manoek op central station. Hier werden we opgehaald door een hippie bus om naar ons surf dagje te gaan. Eerst maakten we een korte stop om wat eten en biertjes te halen en daarna gingen we door naar de locatie. Toen we daar aankwamen was Dana er ook en deden we allemaal onze wetsuits aan. We begonnen met een les op het zand en daarna mochten we het water in. De golven waren deze keer niet heel hoog dus het was goed om op te oefenen. Na de les hadden we een lunch en daarna mochten we weer het water in. Het surfen ging best goed maar ik heb wel weer lekker veel water gehapt. Daarna zijn we weer naar central station gebracht en ging iedereen naar huis. Thuis heb ik even gedoucht en toen ben ik naar Ellen gegaan. We hebben wat gegeten en zijn daarna naar de stad gegaan om wat biertjes te drinken met Claire, Dana, Dorette en wat andere meiden.

Zondag 17 December heb ik eerst lekker uitgeslapen. Daarna ben ik met Rachelle, Ellen en Dana naar Bondi geweest. Hier zijn we naar de marktjes geweest en hebben we wat rond gelopen. Daarna gingen we avond eten samen met Dorette en Claire. Het was erg gezellig maar iedereen was moe en verbrand van gisteren dus gingen we op tijd weer naar huis. Toen ik thuis kwam deed internet het gelukkig weer, dat is altijd fijn.

Maandag 18 December ben ik sochtends met de kids naar Chatswood gegaan. Het werd erg warm namelijk en de schoonmakers kwamen langs dus gingen we naar een plek met airco. De kids hebben zich lang vermaakt in de petshop en daarna zijn we nog even naar lego land in de myer geweest. Daarna zijn we in de trein gestapt om naar mijn host mum haar werk te gaan. Ze hadden namelijk een christmas party daar. Santa kwam langs en deelde cadeautjes uit en er was ook erg veel lekker eten. Daarna hebben we nog milkshakes gedronken. Mn host mum had nog een meeting dus toen ben ik met de kids naar de playground geweest en daarna zijn we weer met zijn allen naar huis gegaan.

Dinsdag 19 December heb ik samen met de kids kerst koekjes gebakken en een ginger bread house gemaakt. Het was alweer erg warm dus we hebben in de airco gezeten en spelletjes gespeeld.

Woensdag 20 December ben ik sochtends naar het winkelcentrum geweest. Ik moest nog wat dingentjes kopen voor als ik morgen weg zou gaan. Het was super warm vandaag dus ik heb niet veel gedaan. Ik moest mijn tas inpakken en savonds heb ik kerst gevierd met mijn host family. We hebben kalkoen gegeten en cadeautjes uitgepakt. Het was super gezellig.

Donderdag 21 December heb ik eerst de hele dag gewerkt. We zijn naar paddington 2 geweest en hebben thuis gechillt. Nu zit ik in de trein onderweg naar het vliegveld, om naar Brisbane te gaan. Ik ben te enthousiast om nog meer onzin te vertellen dus ik spreek jullie over een paar weken, dan zal ik jullie een verslag van mijn reis met de oudertjes geven.

HOUDOE

Week 19&20

Hoi allemaal! Deze keer heb ik weer een blog van twee weken voor jullie! Veel plezier :)

Dinsdag 14 november heb ik tussen de middag extra gewerkt bij een ander gezin. Savonds was het weer mijn beurt om te koken, dus weer eens frikandellen eten! Yay! Daarna heb ik samen met Rachelle en Ellen een bootcamp gedaan. We doen dit altijd op een voetbalveld in Lindfield.

Woensdag 15 november ben ik samen met Dana en Dorette naar de Paddys markets geweest. Hier heb ik wat sinterklaas/kerst cadeautjes en souvernirs gekocht. We gaan namelijk sinterklaas met alle Nederlanders vieren. Savonds heb ik weer een bootcamp met Ellen gedaan.

Vrijdag 17 november ben ik savonds met ellen in de trein naar de stad gegaan. Hier kwamen Dana, Dorette en Maud ook aan. We zijn samen naar Westfield gelopen waar we zouden gaan chocolade fonduen. De fondue was bij Max Brenner. We kregen pure en melk chocolade en hadden aardbeien, banaantjes, marshmallows en bananenbrood om er in te dippen. Ellen was zo slim om pepernoten mee te nemen, dus toen we chocola overhadden hebben we pepernoten er in gedipt! Hierna zijn we naar de haven gelopen. We hebben een cocktail gedronken met uitzicht op het opera house. Iedereen was erg moe, dus daarna zijn we naar huis gegaan. Ellen en ik hebben nog een wandeling over de harbour bridge gemaakt en zijn daarna in de trein gestapt.

Zaterdag 18 november heb ik eerst een poging tot uitslapen gedaan. Het werd 9 uur sochtends, best goed voor mijn doen hier. Smiddags ben ik samen met Ellen en Dana naar de paddys markets gegaan. We hadden besloten dat we toch nog iets meer souvernirs nodig hadden. Na weer wat inkopen gedaan te hebben zijn we ergens wat gaan drinken. Daarna was het weer tijd om bij Vapiano te gaan eten. Maud kwam er ook bij, dit was namelijk haar laatste avond! Ze had een toffe verassing van haar host family gekregen smiddags en savonds zou ze met ons mee gaan. We hebben dus lekker gegeten en cocktails gedronken. Daarna zijn we naar Darling Harbour geweest. We begonnen hier met een ronde bowlen! Jeeeeeej! Daarna was het tijd voor een uurtje laser gamen. We hebben 3 van de 4 potjes gewonnen. Iedereen was erg fanatiek aan het rond rennen en we waren dan ook helemaal gesloopt hierna. Een slurpie halen en op naar huis dus!

Zondag 19 november ging de wekker weer vroeg. Het was namelijk tijd voor surfles! Ik had in de stad afgesproken met Maud, Dana en Dorette. Hier hebben we de ferry naar Manly genomen. Toen we in Manly waren kregen we allemaal een wetsuit aan. We begonnen met oefenen op het strand. We kregen een uitleg hoe je op je bord moest staan en hoe je moest vallen etc. Toen was het eindelijk tijd om de zee in te gaan! De golven waren erg groot en er waren veel stromingen dus het was extra lastig. De instructeurs hielpen erg goed. Het was me een paar keer gelukt om een golf te pakken, en het was super leuk! Na twee uur les was iedereen kapot dus zijn we naar huis gegaan. Eerst helaas nog afscheid genomen van Maudje.
Thuis heb ik even gedoucht en toen ben ik naar Rachelle gelopen. We hebben gegeten en een filmpje gekeken. Daarna ben ik weer naar huis gelopen en heb ik met pap en mam geskyped! Erg leuk ?

Maandag 20 november ben ik samen met Elenora naar chatswood geweest. Het was geen lekker weer dus we zaten de hele dag binnen. We zijn naar wat winkels gegaan en hebben met puppies gespeeld. Daarna was het tijd om het jongentje op te halen. We zijn samen naar de school van het meisje gegaan waar zij een concert gaf. Dat was erg leuk om te zien!

Dinsdag 21 november ben ik tussen de middag naar de school van het jongentje geweest, we hadden namelijk een picknick date. Alle ouders of familie leden mochten naar de school komen om met de kids en hun buddys te lunchen. Erg gezellig! Daarna was het tijd om naar huis te gaan en dan het meisje te halen. Toen ik weer naar de auto liep kreeg ik de schrik van mijn leven. Er zat een slang in de tuin vlak bij het wandelpadje. Ik rende weer naar binnen om mijn host dad te halen maar hij was aan het slapen. Toen ik weer naar buiten ging was de slang weg. Gelukkig had ik een foto gemaakt en had ik die savonds laten zien aan mijn host ouders. Het bleek een giftige red belly snake te zijn. BAHHHH
Savonds was het weer tijd voor een work out met Rachelle, pfoeee.

Woensdag 22 november was het de planning om naar Lane cove park te gaan met Elenora. Helaas liet het weertje ons weer eens in de steek, dus besloten wij om maar naar Chatswood te gaan. Hier hebben we even rond gekeken en wat gegeten en daarna zijn we maar weer naar huis gegaan. Savonds heb ik weer lekker met Rachelle gesport!

Donderdag 23 november heeft Ellen mij thuis opgehaald en zijn we naar het strand gereden! Yay! We zijn naar Curl Curl gegaan en hebben daarna nog wat rond gereden langs de stranden. Het was ongeveer 26 graden dus we hebben lekker aan ons kleurtje gewerkt.

Vrijdag 24 november ben ik tussen de middag met Claire en Ellen naar de stad geweest. Het was black friday dus wij hoopten op sale op leuke items. Helaas viel het erg tegen en hebben we niks leuks kunnen vinden. Savonds was het weer eens tijd voor een feestje! Dana, Ellen en ik zijn naar Dorette haar huis gegaan, waar we met zijn allen wat gingen drinken. Dorette haar franse kamergenoot deed ook mee, ze kon het helaas niet zo waarderen dat ik een zak wijn met een kraantje had mee genomen. Dit heet goon en is erg cheap maar is dus een no go voor de fransen hahaha. Hierna zijn we de stad in gegaan waar we lekker hebben gedanst in de scary canary. Helaas werden we er al om 3 uur snachts uitgezet omdat hij ging sluiten. Het was een leuke avond maar wat was ik blij toen ik in bed lag!

Zaterdag 25 november was het een dagje waar we even gingen relaxen. Rond 1 uur waren wij op Bondi beach waar we nog meer nederlandse meiden zagen. Elenora en het franse meisje Estelle waren ook mee. We hebben de hele dag in de zon gelegen (het was 27 graden) en we hebben lekker in de zee gezwommen. Savonds wouden we naar een kerst feest in de stad gaan maar helaas zat de ruimte vol. Ze gingen een kerstboom laten branden en er werd kerst muziek gezongen. Het was toch wel raar om in je korte broek daar te staan. Hierna hebben we weer lekker bij vapiano gegeten en daarna was het toch echt bed tijd.

Zondag 26 november ging de wekker weer om 8 uur. Ik heb me snel klaar gemaakt en ben toen naar de trein gelopen. Ik zou namelijk samen met Ellen en Elenora naar Toronga Zoo! We hebben eerst de trein naar de stad gepakt en hebben toen de ferry naar de dierentuin genomen. Het is een hele grote dierentuin en we hebben veel gezien. Om 1 uur zijn we naar een show geweest met de zeeleeuwen, dit was super leuk. Het was 27 graden deze dag dus we konden het niet meer aan om nog langer rond te lopen. We namen de ferry naar de stad en hebben toen een ijsje gehaald. Daarna zijn we weer op naar huis gegaan. Thuis heb ik gezellig met mijn family gezwommen en een barbie gehouden. Daarna heb ik even met Pap geskyped en nu is het bed tijd!

Nog maar 25 daagjes tot ik Pap en Mam weer zie! Ik kan echt niet wachten.

Het weer hier is elke dag heel verschillend. Soms regent het en de andere dag is het super warm. Ik vind het zelf ook wel raar dat het bijna kerst is en ik in een korte broek rondloop in plaats van in mijn kerst truien.

Ik hoop dat alles goed gaat in Nederland en dat jullie het niet te koud hebben!


XxxxWeek 17&18

Hey allemaal! Deze keer een blog van twee weken! 

Maandag 30 oktober was het 36 graden hier. Ik zou eerst naar mijn extra adresje gaan maar ik werd geappt dat ik niet meer nodig was. Achja, dan maar heerlijk de hele dag in het zwembad liggen. Echt heel fijn om die in je tuin te hebben!

Dinsdag 31 oktober was het Halloween! Ik ben samen met Lucy verkleed langs de deuren gegaan. We hadden matchende kostuums en gingen als hekjes. We hebben erg veel snoep gekregen! Savonds ging ik hardlopen met Rach, even de snoepjes er weer afsporten.

Woensdag 1 november ben ik samen met Claire, Ellen en Elenora naar de stad geweest. We hebben een beetje rond gekeken en geluncht bij pancakes on the rocks. Iedereen had een beetje vertraging dus we hebben niet veel kunnen doen in de stad.
Savonds na het eten was het weer tijd voor een work out met Rachelle. Ze heeft mij weer lekker gesloopt met een bootcamp.

Vrijdag 3 november heb ik na het avond eten wat drankjes gedronken in de stad met de nederlandse meiden. We waren op tijd weer thuis.

Zaterdag 4 november ben ik smiddags samen met weer wat nederlandse meiden naar de markten in The Rocks geweest. Helaas regende het de hele dag en was het niet veel aan. Hierna hebben we lekker geluncht en wat koffie gedronken. Aan het einde van de dag ben ik met Rachelle mee naar huis gegaan. Hier hebben we Netflix aangezet en pizza besteld, wat een top avondje! Even later kwamen Maud en Ellen mij ophalen. We gingen bij Maud slapen omdat we de volgende dag vroeg op moesten en de treinen bij mij en Ellen niet reden. Savonds sliepen we natuurlijk weer eens iets te laat, en sochtends moesten we vroeg op. Geen goede combi.

Zondag 5 november
Sochtends vertrokken we dus naar de wedding cake rocks! Dorette, Dana en Lea gingen ook mee. Het was deze dag gelukkig droog. De tocht duurde een paar uurtjes. Dit kwam vooral door alle stops die wij maakten om fotos te maken en walvissen te spotten! Toen we weer terug waren in Bundeena (want hier begon de hike) hebben we de ferry naar cronulla gepakt en toen de trein naar de stad. Hier hebben we wat gegeten en toen zijn we naar huis gegaan. Savonds heb ik even met pap, mam en mees geskyped, en toen was het tijd om te slapen!

Maandag 6 november ben ik samen met Julia, een duits meisje uit Lindfield, naar de stad geweest. We zijn naar de art gallery geweest en hebben door de botanic gardens gelopen. Hierna hebben we wat koffie gedronken en zijn we weer naar huis geweest. Ik was net op tijd thuis voor dat het weer los barste. Wat een schijtweer deze week zeg!

Dinsdag 7 november heb ik tussen de middag wat boodschappen gedaan en ben ik naar de bieb geweest. Savonds was het tijd voor een bootcamp met Rachelle.

Woensdag 8 november zijn Ellen en ik naar Sea Life en Wild Life gegaan. Natuurlijk zijn we weer even naar de baby koalas gegaan, ze zijn ook zo schattig! Hierna hebben we even koffie gedronken en toen zijn we weer in de trein naar huis gestapt. Savonds na het eten ben ik weer met Rachelle naar het voetbal veld gegaan. Hiwr hebben we weer de tweede bootcamp van de week gedaan.

Vrijdag 10 november ben ik samen met Elenora naar het Lane cove park geweest. Het was eindelijk weer eens mooi weer, dus we hebben hier gepicknickt en in de zon gezeten. Hierna ben ik naar een presentatie van het meisje geweest. Ze had challenges op school gedaan en hier werd informatie over gegeven. Verder kreeg ze nog een certificaat.

Savonds na het eten ben ik naar Rachelle gelopen en hebben we een film gekeken. Dit was erg gezellig. We hebben wat stroopwafels gegeten en toen ben ik weer naar huis gelopen. Erg fijn om iemand in de straat te hebben!

Zaterdag 11 november ben ik met de trein naar de stad gegaan. Hier heb ik samen met Dorette en haar franse huis genoot geluncht in Darling Harbour. Het was erg gezellig en daarna zijn we naar Bondi gegaan. We hebben even bij Dorette ( Coco Sparkel ) gechillt en toen was het tijd om naar de stad te gaan. Hier hebben we samen met de andere nederlanders snel wat gegeten. De rest van de groep bleef in de stad maar ik ging terug naar Lindfield. Ik moest namelijk op Rachelle haar kids passen aangezien Rachelle een weekendje weg was.


Zondag 12 november heb ik de trein naar Bondi gepakt. Hier heb ik samen met Dorette geluncht. Verder hebben we nog even rond gekeken voor kerst cadeautjes bij de kmart en de target. Dorette moest daarna werken dus pakte ik de ferry naar Manly. Hier kwam Ellen er gezellig bij. Het weer was vandaag weer erg mooi, dus we hebben in de zee gezwommen! Daarna hebben we wat gegeten bij ons stam restaurant. Savonds hebben we weer de bus gepakt naar Chatswood. Na een erg grappig ritje was het tijd voor wat warme thee. We hebben nog even in Chatswood gezeten en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin in Australië. Ik ben plannen aan het makken voor de kerst vakantie, wanneer pap en mam langs komen. Verder ga ik binnenkort ook Kayleigh opzoeken!

Met mijn host family gaat het ook erg goed. Het is erg gezellig en de kids zijn nog steeds (meestal) lief tegen mij.


Ik spreek jullie binnenkort weer! 

Xxxxx

Week 16

Heeeeeeeeee hallo allemaal! Ik heb weer een nieuw blogje voor jullie geschreven over afgelopen week!

Maandag en dinsdag heb ik tussen de middag een paar uurtjes extra gewerkt bij een ander gezin. Ik heb op een jongetje van 3 gepast. We hebben lekker de hele dag buiten gespeeld.

Dinsdag avond was het weer tijd voor een work out met Rachelle en Ellen. We hebben Rachelle haar bootcampje gedaan, en ik was weer heerlijk gesloopt.

Woensdag ben ik samen met Ellen, Amelie en Elenora naar pancakes on the rocks geweest. We hebben hier de lekkerste pannenkoeken ooit gegeten. Verder hebben we nog even rond gekeken in Darling Harbour en toen was het weer tijd om naar huis te rollen.
Savonds toen al het eten weer was gezakt was het weer tijd om te sporten.

Donderdag ben ik samen met Claire, Amelie en Elenora naar Sea Life en Wild life geweest. Ik heb een pas waarmee ik het hele jaar onbeperkt hier heen kan dus we zijn hier even doorheen gelopen. Het hoogte punt was dat er baby koalas waren, zo lief! De weersverwachting voor donderdag was dat het heel hard zou gaan stormen. Gelukkig was het bij mij de hele dag droog en bijna 30 graden!

Vrijdag kwam helaas dan toch de storm. Het regende sochtends zo verschrikkelijk hard dat ik maar had besloten thuis te blijven vandaag. Alle Australiërs waren erg blij met de regen omdat het een hele droge periode is geweest. Vrijdag avond was het weer movie night met mijn host fam en daarna heb ik nog even met Wasila geskyped.

Zaterdag kon ik eindelijk weer even uitslapen. Sochtends ben ik naar Chatswood gegaan omdat ik nog even wat moest kopen. Daarna ben ik samen met Ellen, Maud en Dorette naar Bondi Beach gegaan. Hier begonnen we aan de sculpure by the sea walk. Ondertussen zagen we een groep walvissen voorbij komen! Echt een van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien. We hebben daarna de bus naar Coogee gepakt en hier even rond gekeken. Savonds kwam Dana ons vergezellen en hebben we lekker de barbie (BBQ) op het strand aangestoken en gegeten!

Zondag ben ik samen met Ellen, Maud, Elenora, Helene en Anna naar een wijn festival in Wahroonga geweest. Het was 30 graden dus we hebben daar heerlijk de hele dag gezeten. Op het festival verkochten ze echte nederlandse poffertjes en duitse braadworsten, dus hier moesten wij natuurlijk wel heen! Om 5 uur smiddags was dit festival afgelopen, dus toen heb ik de trein naar de stad gepakt. In de stad had ik met Dianne en haar tante afgesproken. Dianne is een vriendinnetje van Nina, dus super leuk om weer even te zien! We hebben in The Rocks gegeten en daarna nog wat koffie gedronken in de haven. Daarna was het voor ons allemaal weer tijd om naar huis te gaan.

Toen ik savonds in bed lag heb ik nog even met hans & agnes en pap & mam geskyped! Toch heel fijn om ze weer even te zien.

Verder duurt het nog maar 1 maand en 22 dagen tot ik pap en mam weer zie! We zijn onze reis aan het plannen en ik heb er erg veel zin in! Ik zit hier al 3 maanden en 17 dagen, het gaat zo snel allemaal! 


Ik hoop dat alles goed gaat daar! Hou van jullie! Xxxx

Week 15

Dag allemaal! Het is alweer tijd voor een nieuwe blog! De tijd vliegt hier zo snel voorbij, niet normaal. 

Maandag had ik even een rust dagje, dus niet zo veel gedaan.

Dinsdag ben ik tussen de middag met Ellen naar Lane cove national park geweest. Hier hebben we even heel actief een wandeling gemaakt en veel kleine dino's gespot. Verder zijn we nog even naar de K mart gereden en toen weer naar huis gegaan. Savonds hebben we samen met Rachelle hardgelopen in Lindfield.

Woensdag heb ik eerst beide kids naar school gebracht. Daarna heb ik mijn host mum opgehaald en heb ik haar naar het ziekenhuis gebracht.

Tussen de middag heb ik samen met Claire gepicknickt in Lane Cove. Ook vandaag hebben we weer veel mini dino's gezien. We hadden zelf lunch mee genomen en hebben het in het park opgegeten. Gelukkig was het weer deze week weer wat beter dan vorige week. Hierna heb ik het jongetje opgehaald van school en daarna mijn host mum van het ziekenhuis. Vervolgens zijn we doorgereden naar de school van het meisje, waar zij een voorstelling ging geven. We hebben haar eerst weg gebracht en zijn daarna met het jongetje snel uit eten geweest. Toen we het eten op hadden zijn we naar haar voorstelling gegaan. Haar school deelde muziek awards uit en zij mocht met haar koor zingen. Erg leuk!

Toen ik weer thuis was heb ik met Rachelle een bootcampje gedaan en daarna lekker geslapen!

Donderdag werd ik lekker wakker met spierpijn, thanks Rach. Eerst heb ik de kids weer naar school gebracht en daarna lekker de hele dag gerelaxt. Het was 27 graden dus ik heb heerlijk in de tuin gezeten en gezwommen! Echt fijn om een verwarmd zwembad in je tuin te hebben.

Vrijdag werd ik wakker met het geluid van een kei harde regen bui! Baleeeen! Het plan was om met Elenora naar Lane Cove te gaan, maar door het weer hadden we er voor gekozen om naar Chatswood te gaan. Hier hebben we geluncht en de hele dag in de pet shop met puppies gespeeld!  Hierna zijn we weer naar huis gegaan. Toen ik thuis aan kwam was mijn host dad na twee weken ook weer terug uit Amerika. Savonds hebben we met zijn allen een film gekeken en daarna ging ik nog even chillen en skypen op mijn kamer. Ik ben via skype even de korenbeurs in geweest met Cyn en heb nog even met Anouk gechillt.

De zaterdag begon met uitslapen. Daarna heb ik samen met Ellen de trein naar Bondi gepakt. Hier waren Maud, Dorette en Dana ook. We hebben hier even rond gelopen en hebben daarna de bus naar Paddington gepakt. Hier zijn we naar een secret garden geweest. Het lag midden in een wijkje en leek een beetje op een tempel, heel erg mooi! Daarna zijn we weer terug naar Bondi gegaan en heb ik samen met Ellen wat boodschappen gedaan. Hierna zijn Ellen en ik naar Wahroonga gegaan, waar Claire, Elenora en Amelie (Duits meisje) ook kwamen. We zijn naar een festival gegaan met jaren 80 muziek, heel gezellig! We hadden kleedjes mee genomen waar we op konden zitten en iedereen had wat eten en wijn mee. Een geslaagd avondje.

Zondag moest ik weer vroeg op. Om 8 uur pakte ik samen met Ellen de trein naar Town Hall. Hier kwamen Dorette, Maud en Dana ook. Van af Town Hall was het nog ander half uur met de trein naar Wollongong. Hier hebben we geshopt en met een bus rond gereden door de stad. Helaas was het weer vandaag niet geweldig, het regende! We zijn aan het einde van de dag weer naar Sydney gegaan, waar we de ferry naar Manly pakte. Hier hebben we ook nog wat geshopt en uit eten geweest. Daarna is iedereen weer naar huis gegaan.

Savonds mocht ik lekker door een regen bui naar huis lopen, dus toen ik thuis kwam heb ik eerst even gedoucht. Daarna heb ik nog met papa, mama en mees & semra en celina geskyped. 


Nu ga ik lekker slapen want ik ben kapot!

Tot volgende week xxx

Week 14

Dag lieve mensen! Zondag avond, dus weer tijd voor een nieuwe blog!!! Joe

Maandag ochtend ben ik met Elenora naar Chatswood geweest. Tijdens de twee weken vakantie was zij vrij dus is ze wezen reizen naar Brisbane. Ze heeft me alle mooie verhalen verteld en de foto's laten zien. Geweldig!

Verder was er op maandag een best ernstig ongeluk in Chatswood gebeurt. Sochtends was er een dode vrouw in een steegje gevonden. Later bleek dat zij van een dak af was gevallen of geduwd. Even na de ontdekking zat er een man 12 uur lang op een dak, te dreigen dat hij zal gaan springen. Dit bleek later haar vriend ofzo te zijn. Een beetje een raar verhaal, maar er was dus veel politie in Chatswood maandag.

Dinsdag ging ik weer lekker naar Chatswood. Deze keer met Ellen, Rachelle en Marli. We hebben hier geluncht en wat rond gelopen. Marli was namelijk voor het eerst in Chatswood.
Hierna zijn Rachelle en ik bij Ellen in de auto gestapt en hebben we nog even getourd.

Woensdag tot en met donderdag was ik helemaal alleen met de kids. De vader zit in Amerika en de moeder moest voor haar werk naar de Gold Coast. Het was erg gezellig met de kids maar ook wel zwaar. Woensdag middag heb ik wat klusjes gedaan zoals naar het post kantoor etc.

Donderdag ben ik met Ellen naar het Greyhound kantoor geweest. Hier hebben we beide onze reis geboekt! Spannend! Nu nog even sparen en dan kan ik volgend jaar lekker langs de oost kust reizen.

Vrijdag avond was het natuurlijk weer eens tijd voor een drankje. Samen met Rachelle en Ellen ben ik naar de stad gegaan. Hier kwam Maud er ook bij. Vervolgens met de trein naar Bondi Beach waar Dorette woont. Dana was hier ook al. We hebben wat drankjes gedronken bij dop en toen naar de stad geweest. Eerst op naar de Ierse pub, waar je halve liters heineken hebt voor 7 dollar, Joe. Daarna door naar de Scary Canary waar weer veelste veel leuke dingen gebeurde.

Zaterdag ochtend was het tijd om even uit te slapen. Smiddags hebben Ellen, Dana en ik bij Vapiano geluncht. Eigenlijk was iedereen zo moe dus we zijn daarna net een weer naar huis gegaan. Savonds heb ik nog een paar uur gebabysit en toen lekker geslapen.

Zondag ben ik samen met Ellen, Maud, Dana en Dorette naar de Tim Tam Factory geweest! Also known as de hemel. We hebben gezien hoe de bekende Australische koekjes gemaakt worden, maar nog belangrijker, we kregen een goed gevulde goody bag mee. Toen we hier klaar waren zijn we naar de stad gegaan om spare ribs te eten, en daarna weer allemaal op naar huis! Van uit Roseville station moet ik nog een half uur naar huis lopen, en Ellen een kwartier maar dan de andere kant op. Meestal bellen we dan, maar vandaag hebben we een nieuw leuk spel bedacht. Ellen zoekt de leuke kenteken platen op en dan kijk ik of ik ze ook zie. Klinkt echt verrot maarja je moet toch wat als je een half uur moet lopen.

Ik heb weer een leuk weekje achter de rug. Ik lig nu heerlijk in mijn bedje. Hoe is het daar bij jullie?

Tot volgende week! Xx

Week 13: Nog meer vrije dagen

Dag luitjes!

Hier weer een nieuw blogje voor jullie! Enjoy.

Maandag was een vrije dag, deze heb ik al beschreven in mijn vorige blog.

Dinsdag gingen de kids naar een dierenarts kamp. Ik heb ze naar een boerderij gebracht en weer opgehaald. Tussen de middag heb ik lekker gechillt. Wasje gedraaid en dat soort dingetjes.

Woensdag was ik weer vrij, wat een heerlijk leventje. Ik ben samen met Maud, Ellen, Dana en Dorette naar Vaucluse geweest. Hier hebben we een hike gedaan. Iedereen had de motivatie niet echt die dag dus we hebben veel tussen stopjes gemaakt en van het mooie uitzicht genoten. Je kon van af hier namelijk heel mooi de skyline van de stad zien.

Donderdag had ik de kids de hele dag bij me. We begonnen de ochtend even met een filmpje. Daarna zijn we Lindfield in geweest. Even boodschapjes en dat soort dingen gedaan. Hierma vertrokken we naar de Dutch Shop in Smithfield! Geweldig! We hebben veel nederlandse inkopen gedaan zoals: frikandellen, poffertjes, stroopwafels, mergepijpjes en nog veeeel meer. Ze hadden ook een cafe dus hier hebben we poffertjes en een frikandel speciaal gegeten. Hierna zijn we naar het park geweest om daar te gaan spelen en savonds heb ik frikandellen voor iedereen gebakken. Ik had hier wat oven patat en een salade bij gemaakt en ze vonden het heerlijk! Toen ik ze vertelde waar de nederlandse frikandellen van gemaakt zijn waren ze wat minder enthousiast. Hier verkochten ze alleen kip frikandellen.

Vrijdag ben ik smiddags met Claire, een nieuwe nederlandse au pair hier, Chatswood in geweest! Het was erg gezellig en Ellen kwam ook nog even aankakken. Hierna zijn Ellen en ik naar huis gelopen, van Chatswood naar Lindfield.
Veels te ver, doe ik nooit meer.

Toen ik eindelijk thuis was, ging ik baby sitten op het jongetje. We hebben lekker fish and chips gegeten en daarna een film gekeken. Hij was heeeel erg lief, en zei tegen mij dat ik de beste au pair ooit was. Smelt. Erg schattig, ook al weet ik dat hij hier anders over gaat denken wanneer ik hem weer naar school breng volgende week, hahaha. Toen iedereen weer thuis was, en ik dus vrij was, ben ik de stad in geweest. Samen met Rachelle, een nieuwe Nederlandse au pair uit mijn straat, zijn we naar Roseville gegaan. Hier kwam Ellen ook en toen zijn we de stad in gegaan. Hier zijn we naar een pub geweest waar Marli (weer een nieuwe nederlandse au pair) en Claire ook waren. Hier lekker goedkoop Heineken gedronken en toen naar de StarBar geweest. Love it!

Om half 3 snachts lag ik weer in mijn bedje.

De volgende dag zijn we met de familie naar het meisje haar theatervoorstelling geweest. Zo schattig! Daarna kwam de hele familie bij ons thuis om te eten en mijn host dad zijn verjaardag te vieren. Hij is dinsdag jarig maar is van af zondag twee weken in Amerika voor werk.
We hadden sushi besteld en kleine hapjes gemaakt. Toen iedereen weer weg was hebben we met het gezin een film gekeken en toen ging ik lekker vroeg op bed.

Zondag ochtend heb ik even tot 12 uur smiddags opgepast. We mochten de hele ochtend films kijken dus dit was geen zware ochtend. Smiddags ben ik met Maud, Ellen, Dana en Dorette naar Hyde park geweest. Hier hebben we heerlijk gepicknickt. Savonds heb ik thuis gegeten met mijn host mum en de kids. Daarna even met wat mensen geskyped en zo lekker slapen!

Morgen begint school weer dus dan mogen we weer lekker vroeg op. Joeeee.

Ik spreek jullie volgende week! Doeeeeeg, kusjessss, knuffels. Ps. Ondertussen ben ik alweer op 1/4 ! Wooooow